Hej cancer.
Du valde fel kamp.

Ta del av revolutionen inom endoskopisk diagnostik och behandling av cancer. Med patienten i centrum kan Multi4 på ett enkelt och automatiserat sätt avlägsna urinblåsecancer. Cancer må ha startat kampen, men vi vinner kriget – tillsammans.

Världsunik teknik.

Multi4 är först i världen att lyckas utveckla automatiserad teknik för endoskopisk diagnostik och behandling av cancer. Den nya och patenterade tekniken kommer att vara en game changer för miljoner patienter över hela världen.

Multi4 är ett budskap som säger F@*# cancer.

Urinblåsecancer rankas som den sjätte vanligaste cancern i världen, den fjärde vanligaste bland män. 1 650 000 fall, 550 000 nya fall och närmare 200 000 dödsfall per år (2018). 75% av alla fall av urinblåsecancer drabbar män. Återfallsrisken är hög (61 % under det första året och 78 % över fem år).

Tar bort lidande från ekvationen.

Multi4 är en revolutionerande och prisbelönt innovation för cancerdiagnostik och behandling, särskilt lämpad för urinblåsecancer. Det är banbrytande för patienter, familjer, sjukhus, vårdpersonal och samhället i stort. Multi4 kan inte bara ta bort cancervävnad utan även minska kostnaderna avsevärt. Framför allt är innovationen utformad för att förbättra livskvaliteten och minska lidande.

En patenterad teknik.

Världsunik, nyutvecklad teknik gör det möjligt att använda Multi4-instrumentet i endoskopets minsta kanal. Tekniken är generisk och kan i framtiden användas för cancer i matstrupen, magen och tarmarna. Med tre robusta patentfamiljer är den nya tekniken väl skyddad på världsmarknaden.

Handhållen och automatiserad precision.

Multi4 är ett kraftfullt universalinstrument med fyra inbyggda funktioner.
Det applicerar lokalbedövning, tar vävnadsprover på ett helt nytt sätt, transporterar vävnadsprover automatiskt och stoppar/bränner blödningar med ett enda instrument. Multi4 är utformat på ett ergonomiskt och könsneutralt sätt.
Oavsett om du är höger- eller vänsterhänt ligger framtiden i dina händer.

Ingen anledning att ta den svåra vägen.

Multi4 minskar långa väntetider för patienten avseende diagnostik, fasta, sövningsprocedurer, sterila operationsförberedelser, kirurgi och kateter.
Väl färdig med undersökningen och behandlingen kan patienten åka hem från sjukhuset. Multi4 tar också hand om problemet med ofullständiga och skadade vävnadsprover.

Banbrytande inom diagnostik och behandling av endoskopisk cancer.

Utmärkelser

2019
Quality innovation Award Sweden
Prisceremoni i Stockholm, februari 2020
2019
”Guldenen” Årets inkubatorföretag
Science Park Jönköping, prisutdelning i februari 2020
2019
2020
Quality innovation Award Worldwide
Prisutdelning och ceremoni i Tel Aviv, februari 2020
2020
Entreprenörsstipendium
Familjen Knut & Ragnvi Jacobssons stiftelse

Tidslinje

2021
Preklinisk studie på djur

Utförd i samarbete med RISE – forskningsinstitutet i Sverige, Göteborgs universitet och urologikliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige.

Klinisk prövning
CE-märkning och lansering

Multi4-instrumentet lanseras först i Sverige och senare i Europa.

Jämförelse

Multi4
Resektoskop
Total procedurtid för läkare (minuter)
5-30
20-60
Total tid för patienten på sjukhuset (timmar)
0,5-1
6-48
Behov av personer för behandlingen
1(2)
6-16
Behov av urinrörskateter
Nej
Ja
Spinal eller generell anestesi
Nej
Ja
Cancerbehandling utförs direkt vid samma besök som kontrollcystoskopin när cancern upptäcks
Ja
Nej
Cancerbehandling utförs i öppenvården
Ja
Nej
Full sterilitet krävs för att utföra proceduren
Nej
Ja
Fasta
Nej
Ja
Tid för att lära sig att utföra operationen
2-10 Timmar
År av träning
Väntetid till behandling
Nej
Ja
Automatisk transport av cancervävnaden ut ur kroppen
Ja
Nej
Patienten går hem direkt efter behandlingen
Ja
Nej
Automatisk insamling av alla vävnadsprover i en behållare redo att skickas till patologen
Ja
Nej
Instrumentet måste tas in och ut flera gånger manuellt
Nej
Ja

Marknad

Forma framtiden på 30 minuter

Världsunik, nyutvecklad teknik gör det möjligt att använda Multi4-instrumentet i endoskopets lilla kanal. Tekniken är generisk och kan i framtiden användas för cancer i matstrupen, magsäcken, lungorna och tarmarna. Med flera robusta patentfamiljer är den nya tekniken väl skyddad på världsmarknaden.

Multi4-instrumentet förändrar läget

Det utförs många operationer årligen för urinblåsecancer, inte minst eftersom antalet återfall är väldigt högt. I EU5-länderna genomförs 360 000 operationer och i USA utförs 315 000 årligen (transuretral resektion av blåsecancer).

Multi4-tekniken är skalbar och kan användas för cancer i andra organ, vilket utgör en mycket stor marknad. Den globala marknaden för endoskop och tillhörande utrustning har en årsomsättning på 22,5 miljarder euro, cirka 30 % av marknaden, 7 miljoner euro består av endoskopitillbehör.

Marknaden för diagnostiska endoskopiska biopsiinstrument förväntas fortsätta växa. Tyvärr ökar antalet cancerpatienter årligen, nya screeningprogram introduceras och behovet av vävnadsprovtagning för diagnostik ökar.

Samarbetspartner

Multi4 samarbetar med RISE – Sveriges forskningsinstitut.
RISE är en stark innovationspartner som ger omfattande stöd och ett brett spektrum av perspektiv. RISE samordnar innovationsforskning på Multi4 och bidrar med viktig expertis.

Bidra i kampen mot cancer

Vi arbetar parallellt med många processer istället för seriellt, detta för att säkerställa en snabb och högkvalitativ resa mot lansering. Detta för att patienter ska få diagnos och behandling vid samma tillfälle på ett enklare sätt med mindre lidande och minskade väntetider. Samtidigt sparar vården och samhället miljoner.

Tveka inte att kontakta oss om du vill delta på vår resa mot att bekämpa cancer och minska lidandet för cancerpatienter runt om i världen.

En bred och
engagerad arbetsgrupp

Vi är många som tillsammans bekämpar cancer. Vi arbetar med passion för ett högre syfte.
Förutom en mycket driven ledningsgrupp som arbetar operativt med ett team av ingenjörer är det många människor som deltar i arbetet varje dag. Vi arbetar nära två olika patentkontor specialiserade inom Med Tech för att säkerställa en robust IP-portfölj.
Vi har en fantastisk huvudentreprenör som hjälper till med hög kompetens och arbetar för att producera en högkvalitativ produkt.
Alltid tillgängliga och så otroligt viktiga är alla kollegor inom hälso- och sjukvårdssektorn, läkare, sjuksköterskor, endoskopister och assistanssjuksköterskor, men även direktörer, chefer och professorer som är engagerade på begäran från början och hjälper oss att gå framåt. Ni är alla guld värda.